Forskellen på telte
Der er kæmpe forskel på telte både størrelsesmæssigt, kvalitetsmæssigt og ikke mindst i forhold til, hvad det skal bruges til. Nogle skal måske på vandretur i Norge eller Sverige, mens andre vælger at tage teltet med syd på til en campingplads ved Gardasøen eller Adriaterhavet. Nogle helt andre, specielt unge mennesker, vil gerne bare have et telt at overnatte i ved siden af forældrenes campingvogn. Der er altså vidt forskellige formål med teltet, hvilket man fra producenternes side har taget højde for, ved at lave telte der passer til næsten ethvert formål.
Til naturelskeren, der skal til Norge, Sverige eller et lignende sted for at vandre, har man lavet et telt, der først og fremmest er lille. Det gør det lettere at transportere, og man har sjældent brug for plads til mere end to i teltet på denne slags ferier. Efter størrelsen har man selvfølgelig valgt at holde vægten nede igennem valget af yderdug til teltet. Her har de fleste teltproducenter, der henvender sig til dette segment, valgt at lave yderdugen i nylon. Man laver som regel teltdugen i et af følgende materialer; nylon, bomuld og polyester, hvor nylon er klart lettest. Man har altså som producent hjulpet vandreren godt på vej, ved ikke at lade ham slæbe af sted med et alt for tungt telt. Vandreren har altså nu et telt, der passer perfekt til ham i størrelsen og vægten. Dog er det ikke altid sikkert, at man som vandrer lige kan komme i læ i tilfælde af dårligt vejr. Man bliver altså nødt til at være forberedt på selv det værste vejr. Her kommer vandsøjletrykket ind i billedet. Vandsøjletrykket fortæller os, hvor meget vand et telt kan holde til. Et telt med et vandsøjletryk på over 3000 millimeter er vandtæt. Derfor har det valgte telt selvfølgelig også et vandsøjletryk på over 3000 millimeter. Vandreren har nu et perfekt telt til hans ferie.
Er du derimod medlem af en familie bestående af far, mor og børn, og vil I på teltferie i sydens varme? Så skal I have fat på et lidt større telt, så der er plads til jer alle. Vægten og den sammenpakkede størrelse på teltet betyder i knap så høj en grad noget på denne type ferie. Derfor er et bomuldstelt ideelt til jer. Bomuldsteltet er skabt til børnefamilier, der vil ned i varmen. Det har som regel en god størrelse samtidigt med, at det har et fantastisk indeklima, som virkelig vil hjælpe jer igennem de varme nætter. Heldigvis regner det sjældent i løbet af sommeren syd for Alperne. I skal derfor ikke bekymre jer om teltets lave vandsøjletryk. Skulle det regne en enkelt nat eller to, bør I ikke være bange for at blive våde, da bomuldsteltet gerne skulle kunne holde en regnbyge ude.
Er du den unge, der ikke gider sove inde i campingvognen med dine forældre, bør du kigge efter et polyestertelt. Polyesterteltet er først og fremmest billigt. Dernæst hverken fylder eller vejer det ret meget sammenpakket. Det er derfor let at have med i campingvognen. Det har også det vandsøjletryk, der er nødvendigt.