Sund mad på grillen

Sund mad på grillen

At julen er en fed tid, ved vi alle. Men at sommeren også skulle være det, er måske ikke så vel kendt. Selvom sommermad føles let, sætter kød i rå mængder, bbq saucer, dressing, øl og gode vine sig hurtigt på sidebenene, og hvis ikke man er opmærksom, kan man hurtig ende med at tage et par kilo på over sommermånederne.

Her følger 7 gode råd til en sommer med sundere mad på grillen.

1. Drop dressingen

Både hjemme- og færdiglavede dressinger har det med at være meget usunde. Enten pga. et tårnhøjt fedtindhold, eller fordi man fylder en masse sukker i. Det første råd på listen er derfor, at du enten dropper dressingen helt, eller, som minimum, skærer ned på forbruget. Det samme gælder for så vidt også sovs og marinader.

2. Spis Magert

Når du er ved slagteren eller står ved køledisken i supermarkedet, skal du selvfølgelig se efter fedtprocenten i de produkter, du overvejer at købe. Sørg for at købe magert kød – hver gang. Kylling, kalkun og fisk er gode eksempler på magert kød, du kan tilberede på grillen. Det behøver ikke at være mere kedeligt end en god bøf, hvis bare du krydrer og steger kødet rigtigt.

3. Mindre Portioner

I stedet for at fylde dig til bristepunktet morgen, middag og aften, bør du spise mindre måltider i løbet af dagen. Spis frugt og grønt, nødder o.lign. mellem de store måltider. På den måde når du aldrig at blive rigtig sulten, og du risikerer derfor ikke at overspise.

4. Spis Grønt

Kød og grill hænger unægteligt sammen. Men griller du ofte, behøver der ikke at komme kød på risten hver gang. Der findes masser af lækre vegetarretter, som smager fantastisk og sagtens kan mætte selv store, stærke mænd. Suppler som minimum altid kødet med grønne salater, grøntsager, frugt etc.

5. Mindre Alkohol

Smagen af en saftig bøf forstærkes af et godt glas rødvin. Steger du bøffen rigtigt, kan du dog sagtens opnå gode smagsoplevelser uden alkohol. Både øl og vin feder meget, og vil du tabe dig over sommeren, er der ingen vej udenom at skære ned på indtaget af alkohol.

6. Ingen Snacks

Mange hverdagsgrillere har det med at spise små snackretter, mens hovedmåltidet tilberedes. Saltstænger, chips, grissini o.lign. fylder ikke meget i maven, og man kan blive ved at spise uden at føle sig mæt. Til gengæld feder alle disse snacks helt ustyrligt.

7. Dyrk Motion

Sidste råd på listen har ikke meget at gøre med grillmad. Men har du svært ved at holde dig fra de store bøffer, alkohol, snacks og de andre ting, jeg lige har listet, kan du snyde dig til lidt ekstra kalorier, hvis du dyrker motion. Her taler jeg ikke om en gåtur eller at tage trapperne i stedet for elevatoren. Hvis du for alvor vil spise igennem, skal der benhård træning til, hvis ikke du vil tage på.

Følger du ovenstående 7 råd, kan du med god samvittighed spise dig mæt i grillmad hver aften – hele sommeren. Har du selv et godt tip, en fedtfattig grillopskrift eller andet, der kan gøre sommeren lidt sundere, hører jeg gerne fra dig i kommentarsporet herunder.